Sala catarat Cluj

Centrala de escalada este un proiect dezvoltat in interiorul unei vechi fabrici, din zona centrala a Clujului. Cu o suprafata de peste 340mp, spatiul va beneficia de doua sali de bouldering (150mp) o cafenea si un pub, o biblioteca insotita de o zona de relaxare, o sala de forta, un magazin de profil, o sala de proiectii si prezentari, vestiare/dusuri, si o zona expozitionala.

.
Ne propunem sa oferim comunitatii Clujene un mod de a scapa de rutina de zi cu zi dar si o metoda inedita de a te menine in forma si a te distra alaturi de prietenii apropiati
Ne dorim un loc de socializare unde oamenii se pot intalni pt. a pastra legatura si a organiza iesiri si expeditii impreuna incepand din Cheile Turzii si pana in muntii Himalaya.

.
Acest loc va gazdui dealfel diferite evenimente, expozitii de fotografie, proiectii expeditii, filme cu diferite ascensiuni, competitii locale si nationale, prezentare si vanzare de echipament montan s.a
Cel mai important punct este ideea de a stranage oamenii pasionati de acest sport intr-o comunitate unita, pt. a dobandi acea unitate, care motiveaza un grup sa mearga inainte cu mai multa energie, practic un loc unde oamenii vorbesc aceeasi limba.
Prin acest spatiu inedit ne gandim la altceva decat obisnuitele sali de fitness sau de aerobic, si anume o sala de antrenament pentru escalada, o sala care va simula catararea pe stanca, dar intr-un mediu controlat, sigur, alaturi de indrumatori atestati, oameni cu multi ani de experienta in urma.

.
Mai exact , Escalada la mica inaltime denumita si Bouldering este un stil de catarat pe stânca realizat fara coarda si de obicei limitat la urcari scurte max 4 metrii deasupra unei saltele suficient de groase incat sa tenueze socul , astfel încât o eventuala cadere sa nu aiba ca urmari, lovituri. In general se practica pe bolovani mari sau pe” bolovani “ artificiali în sali de sport sau în zone special amenajate. De asemenea poate fi practicat la baza unor stânci mari .