Povești din izolare – Simona Bostaca

Asset 1
... Mi-e dor de acel sentiment de bucurie când îmi reușește un traseu care era peste puterile mele. Mi-e dor de toate ...
Simona Bostaca

Perioada de izolare ne-a pus pe toți la încercare și știm cu toții că nu a fost ușor să ne adaptăm. 

Work from home, restricții, socializare de la distanță și o digitalizare forțată. Toate acestea și-au pus deja amprenta asupra modului în care funcționăm.

Noi credem că pentru a trece cu brio peste toate aceste încercări avem nevoie de comunitate și, în special, de oamenii care o formează și îi dau viață. De aceea ne-am propus să luăm pulsul întâmplărilor din ”carantină” prin mini-seria intitulată ”Povești din izolare”.

Prima invitată: Simona Bostaca.

Cum te-ai acomodat cu ideea de izolare la domiciliu?

Aș zice că m-am acomodat destul de ușor la această situație. Sunt recunoscătoare pentru faptul că mă număr printre persoanele norocoase care pot continua să lucreze de acasă. 

Am început aceasta perioada de izolare singură, în apartament, dar nu a durat mult până m-am relocat la casa părinților mei. Aici pot sa fiu alături de familia mea și am mult mai mult spațiu să mă desfășor afară. 

Pot spune că mă bucur de oportunitatea de introspecție interioară, către care suntem cumva împinși în această perioada. Cred că e o ocazie foarte buna sa ne cunoaștem mai bine.

De ce ți-e cel mai dor din viața de dinaintea pandemiei?

De cățărat. 

Mi-e dor de Cheile Turzii. Mi-e dor sa vin la sală. Mi-e dor de prietenii cu care merg la cățărat și de dulciurile pe care le aduc mereu cu ei. 

Mi-e dor să mă frustrez din cauza unui traseu nou și să dau vina pe amenajator. Mi-e dor să mă plâng că e frig în sală. 

Mi-e dor sa rezolv o problemă / un traseu. Mi-e dor sa strâng sugestii prietenilor mei în timp ce cățără. 

Mi-e dor de acel sentiment de bucurie când îmi reușește un traseu care era peste puterile mele. Mi-e dor de toate.

Ai încercat activități noi în această perioadă? Dacă da, care?

Da, chiar am experimentat cu câteva noi activități. Am început prin a-mi redecora camera, și trebuie sa recunosc că ansamblatul mobilei a fost mai satisfăcător decât mă așteptam. 

Apoi, datorită fratelui meu am redescoperit o veche pasiune pentru jocurile video și am fost complet dominată la Counter-Strike. 

Una dintre cele mai recente activități pe care le-am încercat este editarea video. Nu am mai cochetat până acum cu domeniul și, din moment ce am destul timp liber și câteva filmări dintr-o drumeție de anul trecut, am zis că de ce sa nu încerc. Sinceră sa fiu, pentru o prima încercare, sunt destul de mulțumită de rezultat.

Cum e cu cățăratul în timpul izolării? Ai încercat trasee prin casă?

Da, am încercat să cațăr o masă, un scaun și câteva scări de pe lângă casă. 

Probabil nu sunt deloc în formă pentru că a fost mult mai dificil decât aș fi crezut. Nu este la fel satisfăcător ca și cățăratul în natură sau la sală, dar din moment ce nu am alte alternative, deocamdată, mă mulțumesc și cu atât.

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

Aș merge la cățărat. Probabil m-aș “muta” lângă o faleză și aș trăi din mașină sau cort pentru o perioadă. Mi-e dor de munți, locul unde orice problemă din viața de zi cu zi pare sa dispară. Mi-e dor de acea libertate.

După ce această perioada va trece, aș încerca să apreciez mai mult acest lucru.

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie?

Cred că lumea va fi mult mai diferită comparativ cu ceea ce eram obișnuiți. 

Simt că va urma un proces lent și de durata, prin care vom încerca sa restabilim acea normalitate pe care o cunoșteam cu toții. Chiar și după ce aceasta perioada va trece, cred ca în continuare vor fi destul de multe măsuri și restricții în vigoare, mai ales din punct de vedere al călătoriilor, pentru a putea preveni repetarea unei astfel de situații.

Sper doar că fiecare dintre noi va putea să găsească puterea necesară de a se reinventa și adapta la perioada ce urmează.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn