Povești din izolare – Vasile Cipcigan

Asset 1
... În aceasta perioadă învăț sa fiu tată. Cred ca e cel mai tare lucru deoarece totul e nou și foarte intens ...
Vasile Cipcigan

Perioada de izolare ne-a pus pe toți la încercare și știm cu toții că nu a fost ușor să ne adaptăm. 

Work from home, restricții, socializare de la distanță și o digitalizare forțată. Toate acestea și-au pus deja amprenta asupra modului în care funcționăm.

Noi credem că pentru a trece cu brio peste toate aceste încercări avem nevoie de comunitate și, în special, de oamenii care o formează și îi dau viață. De aceea ne-am propus să luăm pulsul întâmplărilor din ”carantină” prin mini-seria intitulată ”Povești din izolare”.

Cel de-al doilea invitat: Vasile Cipcigan

Cum te-ai acomodat cu ideea de izolare la domiciliu?

La mine a fost puțin mai simplu. 

Muncind ca salvator montan, în această perioadă am fost detașați să verificăm, inventariem și să refacem traseele montane din județul nostru. Având în vedere numărul foarte redus de turiști, am putut face aceste lucruri în deplină siguranță. Deci, la munca și înapoi în casa. Ies doar o data pe săptămână la cumpărături.

Îmi lipsesc mult ieșirile cu prietenii. Sunt o persoana care se încarcă de energie din interacțiunea cu alte persoane. Nu este ușor, dar am norocul că am o super familie care s-a mărit în această perioadă cu un nou membru.

De ce ți-e cel mai dor din viața de dinaintea pandemiei?

Sincer… de cafeaua de dimineață cu prietenii și de ieșirile în grup la o alergare lungă pe munte. 

Apoi, pot spune că îmi lipsește sala. Împreună cu doi prieteni am deschis, în februarie, o mică sala de TRX și Cycling. Până în martie mi-am petrecut toate diminețile acolo. Îmi lipsește mult.

Ai încercat activități noi în această perioadă? Dacă da, care?

Da!

În primul rând, în aceasta perioadă învăț sa fiu tată. Cred ca e cel mai tare lucru deoarece totul e nou și foarte intens. De abia aștept să o aduc la Centrală.

Am învățat să mixez muzică. Îmi doream de mult să fac acest lucru și l-am început chiar în primele zile de izolare. Îmi place foarte mult și mă ajută și în pregătirea programelor de cycling.

Cum e cu cățăratul în timpul izolării? Ai încercat trasee prin casă?

Am început încet-încet. 

Chiar mi-am achiziționat, în aceasta perioada, un fingerboard. Adevărul e ca e mult mai greu, singur, în casa. 

Escalada, din punctul meu de vedere înseamnă provocările personale susținute de energia celor din jurul nostru. Fie ca e vorba de stâncă sau sala de escaladă, motivarea vine și din ceea ce simți din partea celor ce împart aceeași pasiune cu tine…

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

Sincer…. voi merge cu familia în Cheile Turzii pentru a ne petrece câteva ore în natură. După aceea îmi voi suna prieteni și voi merge cu ei la o alergare lungă prin pădure.

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie?

Cred că lumea își reîncarcă bateriile acum și va avea o poftă de viață mult mai mare!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn